Τι γνωρίζουμε για τις φυσιολογικές ανάγκες ενός παιδιού;
«Ο κόσμος είναι κακός», «Ο κόσμος είναι άδικος», «Δεν με αγαπάνε επειδή είμαι διαφορετικός», «Δεν με αποδέχονται», «Μα τα έχεις όλα τι άλλο θέλεις;», «Έχεις…
«Ο κόσμος είναι κακός», «Ο κόσμος είναι άδικος», «Δεν με αγαπάνε επειδή είμαι διαφορετικός», «Δεν με αποδέχονται», «Μα τα έχεις όλα τι άλλο θέλεις;», «Έχεις…
Ο όρος «ενσωμάτωση» ή όπως συνηθίζεται σήμερα «συνεκπαίδευση» (inclusion) τοποθετείται στις δεκαετίες ’70 και ’80. Αναφέρεται σε παιδιά που συνεκπαιδεύονται στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό και…
Με τον όρο μεταγνώση αναφερόμαστε στην επίγνωση του τρόπου λειτουργίας της σκέψης μας και των τρόπων με τους οποίους επεξεργαζόμαστε τη γνώση ή αλλιώς η…
Η δυσγραφία σηματοδοτεί μία δυσκολία στην αυτόματη ανάκληση στη μνήμη και στον έλεγχο των συνεχόμενων μυϊκών κινήσεων που χρειάζονται για να γράψει κανείς γράμματα ή…
Μέσα στα χρόνια της ενασχόλησης μου με την Ειδική Αγωγή και την διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας σε παιδιά κι ενήλικες με Μαθησιακές Δυσκολίες, οι πιο…
Τα παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες παρουσιάζουν δυσκολίες στον προφορικό αλλά κυρίως στον γραπτό λόγο. Πολλές φορές, η μελέτη στο σπίτι με την βοήθεια των γονέων…
Ένα απαραίτητο βήμα προς την κατανόηση των Μαθησιακών Δυσκολιών των μαθητών και την κατάλληλη αντιμετώπιση τους, από τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους θεραπευτές, είναι…
Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι επιστήμονες οι οποίοι έχουν τονίσει ότι η πορεία προς τον συμβατικό γραμματισμό είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με δύο τύπους δεξιοτήτων. Αυτές…
Στο άκουσμα της διάγνωσης, είναι βέβαιο, πως πολλοί από εμάς αισθανόμαστε λύπη, λύπηση για το ίδιο το άτομο αλλά και την οικογένεια του, φόβο για…
Ήρθε το καλοκαιράκι! Τέλος τα μαθήματα, τέλος τα διαγωνίσματα και τα άγχη! Τώρα διαβάζουμε γιατί το θέλουμε, χωρίς πίεση, χωρίς αξιολογήσεις! Διαβάζουμε γιατί αγαπάμε τη…