Υπάρχει ένα Πρότυπο Κέντρο Διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας, στο κέντρο του Πειραιά, για μαθητές τυπικής ανάπτυξης και μαθητές που αντιμετωπίζουν Μαθησιακές Δυσκολίες και επιθυμούν να διδαχτούν μέσω της διαφοροποιημένης διδασκαλίας. Στο One Way SUCCESS ο κάθε μας μαθητής, χωριστά, θα αξιολογηθεί με εργαλεία σταθμισμένα και θα καταρτιστεί το δικό του εξατομικευμένο πρόγραμμα. Γιατί κάποιες φορές, η διαφοροποίηση ΟΦΕΙΛΕΙ να είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!

Σε πραγματικά ολιγομελή τμήματα και φροντίζοντας να τηρούνται στο ακέραιο οι αρχές της συνεκπαίδευσης, οι μαθητές μας θα έχουν τη δυνατότητα να αποδώσουν τα μέγιστα και να πετύχουν στόχους επιτεύξιμους και ρεαλιστικούς.

Οι συνεργάτες μας είναι επαγγελματίες του εκπαιδευτικού και του ανθρωπιστικού κλάδου. Πρεσβεύουν την αρχή της δια βίου μάθησης με μοναδικό σκοπό να ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις στα παγκόσμια εκπαιδευτικά δεδομένα της τυπικής αλλά και της ειδικής διδακτικής.

Ενσωματώσαμε στην διδακτέα μας ύλη, βιβλία και υλικά τα οποία έχουν αποδεδειγμένο αποτέλεσμα (βάσει ερευνών) στην επιτυχία ΟΛΩΝ των μαθητών. Στην πλειονότητά του το υλικό μας είναι μοναδικό προκειμένου να καλύψουμε τις διαφορετικές / ποικίλες ανάγκες ΟΛΩΝ μας των μαθητών.

Έλενα Ξυδοπούλου

Ονομάζομαι Έλενα Ξυδοπούλου, είμαι καθηγήτρια Αγγλικών, κάτοχος ΜΑ in Applied Languages and Translation Studies από το London Metropolitan University και εξειδικευμένη στις Μαθησιακές Δυσκολίες και τον Αυτισμό από δημόσια Πανεπιστήμια της Ελλάδας αλλά και του UC Davis Mind Institute στην Αμερική.

Επιπλέον, είμαι πιστοποιημένη coach από τον παγκόσμιο φορέα ICF αλλά και σύμβουλος ψυχικής υγείας παιδιών κι εφήβων και ΑΜΕΑ με πιστοποίηση από δημόσια Πανεπιστήμια της Ελλάδας. Η φύση της δουλειάς αλλά και οι ανάγκες των μαθητών και των οικογενειών τους με οδήγησαν να ακολουθήσω και τον δρόμο της Ψυχολογίας και, πλέον, ολοκληρώνω τις σπουδές μου στο τμήμα Ψυχολογίας στο δημόσιο Πανεπιστήμιο της Ρώμης.

Διδάσκω μαθητές τυπικής ανάπτυξης, μαθητές με Μαθησιακές Δυσκολίες, καθώς κι όσους ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού για πάνω από 26 χρόνια.

Η πολυετής εμπειρία μου στον χώρο της Ειδικής Αγωγής στην Αγγλική γλώσσα, μου επιτρέπει να διεξάγω σεμινάρια σε καθηγητές ανά την Ελλάδα και να τους εκπαιδεύω στη διδασκαλία παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες. Επιπλέον, εποπτεύω εκπαιδευτικές δομές με στόχο την προαγωγή της Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας για όλους τους μαθητές. Η πολυετής ενασχόληση μου με τη διδασκαλία της Αγγλικής, μου έχει δώσει όλα τα εφόδια για να μπορώ να συγγράφω το δικό μου εκπαιδευτικό υλικό και να εκδίδω εκπαιδευτικά εγχειρίδια.

Τα τελευταία χρόνια, το εκπαιδευτικό μου έργο παρουσιάζεται σε διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα (TESOL, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) αλλά και στη Μολδαβία με μεγάλη επιτυχία.

Το νέο μου, ιδιαιτέρως πρωτοποριακό εγχείρημα, περιλαμβάνει το μάθημα της Σεξουαλικής Αγωγής σε παιδιά κι εφήβους το οποίο διδάσκεται για 1η φορά από ένα Κέντρο Ξένων Γλωσσών αλλά κι από κάθε άλλο ιδιωτικό φορέα κι έχει ξεκινήσει με αναπάντεχη επιτυχία από τον Σεπτέμβριο του 2021. Το έργο μας αυτό, για το οποίο είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη, παρουσιάστηκε στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σεξολογίας που διεξήχθη στην Αθήνα από τις 17 – 19/3/2023. Επιπλέον, την ίδια χρονιά ξεκίνησαν να λειτουργούν ομάδες γονέων με σκοπό να βρούμε απαντήσεις σε ερωτήματα, λύσεις σε προβλήματα κι, επιτέλους, να έχει ο γονεϊκός ρόλος την απόλαυση που του αξίζει!

Είπαν Για Εμάς